У Луцьку – новий Почесний консул Литви

21 Лютого 2021, 12:01
1159

Обов'язки почесного консула Литовської Республіки в обласному центрі Волині віднедавна почав виконувати Сергій Мартиняк.

Про це йдеться на сайті посольства Литовської Республіки в Україні.

Урочиста церемонія вручення екзекватури Сергію Мартиняку відбулася в Міністерстві закордонних справ України 11 лютого.

Призначення Почесного консула у Волинській області є важливим для укріплення представництва литовських інтересів у Західній Україні.

Це вже чотирнадцятий Почесний консул Литовської Республіки в Україні. Почесні консули Литви працюють у Львові, Житомирі, Херсоні, Ужгороді, Івано-Франківську, Дніпрі, Одесі, Сімферополі (з тимчасовим розташуванням у Дніпрі), Харкові, Тернополі, Кропивницькому, Миколаєві і Білій Церкві.

 

Довідково:

Сергій Васильович Мартиняк (народився 4 березня 1971 року, Луцьк, Волинська область, Україна) – український підприємець і політик, Народний депутат України VII та VIII скликань.

Освіта

З 1978 по 1986 навчався в Буянівській восьмирічній школі. У 1986 році вступив до політехнічного технікуму міста Новий Розділ Львівської області, у 1987 році перевівся до Рівненського автотранспортного технікуму, який закінчив у 1991 році за спеціальністю «технічне обслуговування і ремонт автомобілів та двигунів». У 2006 році закінчив Волинський державний університет імені Лесі Українки і отримав вищу освіту за напрямком підготовки «Економіка і підприємництво» та здобув кваліфікацію магістра з фінансів.

Трудова діяльність

З 1993 року розпочав трудову діяльність як підприємець. З 1997 року займався підприємницькою діяльністю в м'ясопереробній промисловості. З метою зменшення залежності від постачальників сировини з 2000 року почав працювати над створенням виробництва із замкненим технологічним циклом. Заснував Агропромислову групу «Пан Курчак», яка включає в себе низку підприємств, що формують всю структуру виробництва.

До 2012 року працював Головою ТЗОВ «Агропромислова група «Пан Курчак».

2010-2012 роки – депутат Волинської обласної ради шостого скликання, член постійної комісії обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин. У зв'язку з обранням народним депутатом України у грудні 2012 року достроково склав повноваження депутата Волинської обласної ради.

Обраний депутатом Волинської обласної ради по одномандатному мажоритарному виборчому округу №29 (Турійський район). Член постійної комісії обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин.

Парламентська діяльність

У 2012 році обраний депутатом VII скликання Верховної Ради України по одномандатному виборчому округу №20 (Горохівський район). Позафракційний. Голова підкомітету з питань банківської діяльності комітету з питань фінансів і банківської діяльності (Комітет з питань фінансів і банківської діяльності).

У 2014 році обраний депутатом VIIІ скликання Верховної Ради України по одномандатному виборчому округу № 20 (Горохівський район). Позафракційний. Член Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

Був одним з 59 депутатів, що підписали подання, на підставі якого Конституційний суд України скасував статтю Кримінального кодексу України про незаконне збагачення, що зобов'язувала держслужбовців давати пояснення про джерела їх доходів і доходів членів їх сімей. Кримінальну відповідальність за незаконне збагачення в Україні запровадили у 2015 році. Це було однією з вимог ЄС на виконання Плану дій з візової лібералізації, а також одним із зобов'язань України перед МВФ, закріпленим меморандумом.

Кандидат у народні депутати на парламентських виборах 2019 року (виборчий округ №20, Горохівський, Локачинський, Луцький, Рожищенський, Турійський райони). Програв кандидату від партії «Слуга народу» Вячеславу Рубльову.

(довідкова інформація з Вікіпедії)

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024