З 1 березня застосовуватимуть нову форму податкової накладної

22 Лютого 2021, 12:09
1251

Із 1 березня 2021 року при складанні податкових накладних (ПН) і розрахунків коригування (РК) необхідно враховувати деякі особливості.

Про них розповіли фахівці Головного управління ДПС у Дніпропетровській області – інформують на сайті юридичної компанії «Юридичне рішення».

Так, зокрема, податкову накладну та розрахунок коригування доповнили новим реквізитом «код», в якому зазначається ознака джерела податкового номера відповідно до реєстру, якому належить податковий номер особи, а саме:

 

  1. Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України (ЄДРПОУ);
  2. Державний реєстр фізичних осіб - платників податків (ДРФО);
  3. реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється контролюючими органами (для платників податків, які не включені до ЄДРПОУ);
  4. серія (за наявності) та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган i мають відмітку у паспорті).

При цьому рядок «код» у ПН та/або PК заповнюють виключно в разі заповнення рядка «Податковий номер платника податку або серія (за наявності) та номер паспорта» ПН та/або РК.

Починаючи з 1 березня 2021 року в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) можуть бути зареєстровані виключно ПН та/або РК, складені за новими формами, а ПH та/або РК, складені за старими формами, які були чинними до 1 березня, до реєстрації в ЄРПН не прийматимуть.

Якщо після 1 березня виникнуть підстави для складання PК до ПН, складеної за формою, чинною до 1 березня, та зареєстрованої в ЄРПН до вказаної дати, то такий PК необхідно скласти за новою формою (у редакції Наказу № 734). Водночас у рядку «код» такого PК треба проставити код ознаки «1», «2», «3» або «4» залежно від ознаки джерела податкового номера відповідно до реєстру, якому належить податковий номер особи (постачальника/отримувача).

Відповідно до змін, внесених Наказом № 734, уточнено кількість найменувань поставлених товарів/послуг, які можуть бути зазначені в одній ПН, а саме, починаючи з 1 березня, така кількість не повинна перевищувати 99999 позицій (раніше було 9999 позицій).

Читайте також: 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024