Рівненщина: податківець вимагав 150 тисяч гривень за зменшення штрафу для автозаправки

22 Лютого 2021, 18:13
772

Вимагання 150 тисяч гривень за зменшення штрафу для автозаправки – ДБР затримали податківця на Рівненщині.

Державне бюро розслідувань викрило начальника одного з управлінь Головного управління ДПС у Рівненській області та посередника під час отримання неправомірної вигоди. Про це інформують в пресслужбі відомства.

Правоохоронець вимагав 150 тисяч гривень за зменшення на 400 тисяч гривень розміру штрафних санкцій за недоліки виявлені під час перевірки однієї з заправок на території Рівненської області та не створення штучних перешкод у подальшій господарській діяльності.

19 лютого 2021 року слідчі ДБР затримали податківця разом із посередником, після передачі обумовленої неправомірної вигоди у сумі 120 тисяч гривень. Провели обшуки в службових кабінетах Головного управління ДПС у Рівненській області та за місцем проживання фігурантів.

Двом особам повідомлення про підозру в одержанні хабаря службовою особою за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з вимаганням. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід – Головне оперативне управління ДБР.

Читайте також: Рівненщина отримала понад 60 мільйонів гривень державної підтримки









 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024