Луцька міськрада поскаржилася міністру на «чорного реєстратора»

24 Лютого 2021, 15:07
Скандальний будинок на Відродження 711
Скандальний будинок на Відродження

Луцька міська рада просить Міністра юстиції України притягнути до дисциплінарної відповідальності реєстратора, який видав незаконний дозвіл на будівництво. 

Про це йшлося під час засідання сесії Луцької міської ради 24 лютого.

«Проєкт передбачає звернення Луцької міської ради до Міністра юстиції щодо питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності. Необхідність звернення полягає в тому, що у 2020 році 28 серпня Луцькою міською радою було прийнято рішення за номером 91/2 щодо звернення до Міністерства юстиції України зі скаргою на рішення державного реєстратора Куклинської сільської ради Маневицького району Ященка Віталія Олеговича, який здійснив державну реєстрацію права власності на житловий будинок з нежитловими приміщеннями за адресою проспект Відродження 29А», – повідомила заступниця директора юридичного департаменту Луцької міської ради Інна Романова

Зауважили, що відповідні заяви розглядають у терміни, визначені законом про звернення громадян. Враховуючи, що в установлений термін така скарга не була розглянута, Луцька міська рада подала до Міністерства Юстиції лист з проханням про пришвидшення розгляду даної скарги. У грудні минулого року Міністерство юстиції повідомило, що у зв'язку з напруженою роботою колегії, оскарження  не розглянуте.

«Нині скарга й досі не призначена до розгляду, тож ми просимо Міністра юстиції розглянути питання щодо притягнення», – наголосила Інна Романова.

Міський голова Ігор Поліщук додав, що мова йде про незаконне будівництво сірого чотириповерхового будинку на проспекті Відродження 29А.

«Річ у тому, що власникам було надано будівельний паспорт на будівництво приватного житлового будинку із дотриманням усіх вимог державних будівельних норм, які є.  Жодна вимога не дотримана. Відстань до сусідніх будівель в окремих місцях становить менше 50 сантиметрів. Нам необхідно скасування державної реєстрації цього об'єкту як об'єкту нерухомості, який вже завершений», – розповів Поліщук.

Реєстратор, за його словами, масово переводить в комерцію квартири на перших поверхах в місті.

«Я, як міський голова, зроблю все, щоб не було підключено газопостачання і постачання електроенергії у цьому будинку», – наголосив очільник міста про можливість випадку, яка будівлю таки не вдасться знести.

Читайте такожУ Луцьку планують відкрити McDonald’s та KFC

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024