Луцька районна рада спільно із ЛНТУ запроваджують проєкт «Соціальне житло»

24 Лютого 2021, 16:20
Луцька районна рада запроваджує проект «Соціальне житло» 882
Луцька районна рада запроваджує проект «Соціальне житло»

Луцька районна рада запроваджує проєкт «Соціальне житло», який передбачає надання помешкання для освітян, медиків, дітей-сиріт, людей у скрутних життєвих обставинах.

Про це повідомила Луцька районна рада у фейсбуці. 

Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук розповів, що у колишньому Горохівському районі є сім приміщень ФАПів, які наразі не використовують.  Комунальне підприємство «Райтеплобуд» облашує там соціальне житло. 

Реалізацію цієї ідеї районна рада розпочала із підписання Меморандуму про співпрацю із Луцьким національним технічним університетом, спеціалістів якого будуть залучати для втілення соціального проєкту. 

«Луцькою районної радою підписаний Меморандум з ЛНТУ про співпрацю. Ми запускаємо потужний великий проєкт «Соціальне житло» і нам потрібна допомога фахівців з університету – проєктанти, психологи, науковці.
На балансі районної ради є приміщення, які не використовуються, а стоять пусткою , саме їх ми і хочемо використати під соціальне житло для освітян, медиків, людей, які потребують або опинилися в скрутних обставинах внаслідок пожежі, діти-сироти», – розповів Олександр Омельчук.

Ректорка ЛНТУ Ірина Вахович наголосила на важливості втілення такого соцпроєкту та запевнила, що науковці університету усіляко сприятимуть та допомагатимуть районній раді для найшвидшої реалізації задуманого. 

Проєкт «Соціальне житло» винесуть на розгляд чергової сесії Луцької районної ради. 


Читайте також: Лучан запрошують на концерт «Правда жіночого серця»

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024