Готуються тестувати комплекс вагового контролю, який встановили на Володимирщині

25 Лютого 2021, 09:43
758

У Волинській області, на автошляхах державного значення області вже встановлено 2 системи зважування в русі WiM та ще планується встановити чотири такі майданчики. 

Про це, посилаючись на інформацію Служби автомобільних доріг, повідомляють в управлінні інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

Зокрема, комплекс автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion («Зважування у русі») WiM вже змонтовано на автодорозі М-19 Доманове (на м. Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м. Бухарест) неподалік села Копачівка. На початку лютого проведено тестовий запуск встановленої системи. 

Сучасний комплекс автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion встановлений також на автошляху Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква неподалік села Заріччя, Володимир-Волинської громади. Незабаром буде проведено її тестовий запуск. 

Довідково:

 Система зважування в русі WiM – це розумна система збирання інформації про транспортні засоби, які рухаються автомобільними дорогами: дату та час проїзду, температуру навколишнього повітря та дорожнього покриття, смугу та напрямок руху, швидкість руху та державний номерний знак, габаритні розміри, відстань між осями, загальну масу та її розподіл по осях. Такі системи допоможуть вберегти шляхи від передчасного руйнування перевантаженими автомобілями.

Обіцяють, що у 2021 році на українських дорогах буде 100 комплексів автоматичного зважування у русі, з них 6 – на Волині.

Читайте також: Для збереження траси Луцьк–Володимир планують встановити габаритно-ваговий комплекс

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024