У Луцьку стартував третій аукціон з продажу бурштину

26 Лютого 2021, 14:50
2546

У Луцьку почався третій аукціон з продажу бурштину, організований КП «Волиньприродресурс» спільно з Міністерством фінансів.

Аукціон відбувається 26 лютого у залі засідань Волинської обласної ради. Є й учасники торгів, які підключилися віддалено.

На аукціон номінували 1992 кілограми 253 грами бурштину різних масових фракцій. За словами директора «Волиньприродресурсу» Анатолія Капустюка, бурштин вагою 500-грамів і більше на аукціоні не продаватимуть.  Для цього буде окремий аукціон. Після того, як отримають відповідь Міністерства фінансів у відмові від їхнього переважного права на придбання цього бурштину.

Зате є приємна новина. На торгах вперше можна придбати чотири групи якості бурштину і п’яту, зведену.

«Вперше на аукціоні за допомогою Гемологічного центру Міністерства фінансів провели повноцінний відбір та сортування бурштину відповідно до класифікатора гемологічного центру за групами якості. Можна придбати першу другу, третю, четверту групи якості і п’яту, зведену. Це бурштин шаруватий, пінистий, забруднений.  Кожна група якості має різні ціни. Тому вперше на цьому аукціоні представлений бурштин на будь-який гаманець», – зазначив Анатолій Капустюк.

Анатолій Капустюк
Анатолій Капустюк

Керівник ТОВ «Надравидобування», який присутній на торгах, зауважив: «Ми включили всі побажання, які були від покупців. Скаржилися, що в нас тільки друга категорія по якості бурштину. На сьогодні є чотири, плюс п’ята. Бажаю вдалих торгів».

Бурштин четвертої групи якості
Бурштин четвертої групи якості

На аукціоні вже встигли продати кілька лотів. Детальніше – згодом.


Учасники торгів
Учасники торгів

Фракція 2-5
Фракція 2-5



Фракція 0-2
Фракція 0-2

Фракція 20-50
Фракція 20-50

Читайте також: 6 мільйонів для держави: на Рівненщині завершилися ще три «бурштинові» аукціони

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024