У Рівному «псевдогазовики» викрали з помешкань пенсіонерів 150 тисяч гривень

27 Лютого 2021, 13:35
1306

У кількох рівнян після візитів «псевдогазовиків» пропали значні суми коштів.

Про це повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Рівненській області.

Спершу на вулиці Льонокомбінатівській до 83-річної пенсіонерки, яка проживає одна завітав молодий і гарно обягнутий чоловік. У руках в нього була папка. Він представився працівником газової служби і сказав, що прийшов з питання заміни лічильників на пільгових умовах для економії теплоенергії.

Бабуся пустила зловмисника до квартири. Він оглянув газовий прилад і став заповнювати нібито якісь документи.

«Сказав, що після 14-ї прийде і замінить лічильник, але коштує це 600 гривень. Цю суму він одразу має проплатити в банку. Пенсіонерка в іншій кімнаті дістала із сумки купюри номіналом 50 гривень, але той наполіг, що треба крупніші. Далі став оглядати на кухні радіатор і попросив жінку потримати під ним руку протягом п’яти хвилин, аби перевірити, чи не капає вода. В той час запитав, де ванна і за лічені секунди повернувся і запевнив, що прийде згодом замінить лічильник…», – йдеться у повідомленні правоохоронців.

Згодом жінка помітила, що гаманці були порожні, а там було 150 тисяч гривень, також і усю пенсію забрав – тільки 20 гривень лишив. Пенсіонерка відразу ж повідомила про крадіжку у поліцію.

Ще один псевдогазовик «попрацював» того ж дня близько опівдня у квартирі 79-річного жителя обласного центру на вулиці Київській. Зі слів потерпілого, він так заморочив йому голову щодо економії коштів на теплі та газі, що після візиту зловмисника зникли 17 тисяч гривень.

У Рівнегазі зазначають, що всі їхні працівники мають посвідчення, тому радять рівнянам чи жителям області одразу запитувати про нього.  

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024