Роботу Рожищенської міськради щодо земельних питань ставлять у приклад іншим

01 Березня 2021, 16:10
784

У Рожищенській громаді обговорили важливість управління земельними ресурсами.

Про це Район.Рожище повідомили у ULEAD Волинському регіональному офісі.

Експерти зауважують, що органи місцевого самоврядування мають значну потребу у роз’ясненні положень як земельного, так і містобудівного законодавства в контексті змін, що вже набули чинності та, які «запрацюють» в липні цього року.

Волинський регіональний офіс Програми ULEAD з Європою провів онлайн-консультацію для Рожищенської міської ради на тему «Управління земельними ресурсами в громаді». З посадовими особами громади працювали: експертка з просторового планування Програми «U-LEAD з Європою» Катерина Степчук та радник з децентралізації та місцевого самоврядування Волинського РО Програми «U-LEAD з Європою» Андрій Погорілий.

Під час обговорення
Під час обговорення

«Рожищенська міська рада – це одна з небагатьох громад, що намагається вберегти від тотальної передачі у приватну власність земель та шукає для цього усі можливі інструменти», – зауважила експертка з просторового планування Програми «U-LEAD з Європою» Катерина Степчук.

Під час заходу посадові особи громади отримали відповіді на практичні питання застосування земельного законодавства та проаналізували виклики, що постали перед громадою у сфері управління земельними ресурсами.

Нагадаємо, Рожищенська міська територіальна громада сформована відповідно до розпорядження КМУ №708-р від 12 червня 2020 року до її складу увійшло 15 місцевих рад.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024