У Дубні виділили два мільйони гривень на зарплату працівникам бюджетних установ

03 Березня 2021, 10:45
707

Дубенська міська рада виділила понад два мільйони гривень районному бюджету для виплати заробітної плати.

На позачерговій сесії міської ради, яка відбулася 26 лютого, депутати прийняли рішення про виділення субвенції районному бюджету у сумі два мільйони 328 тисяч на оплату праці працівників бюджетних установ Дубенського району, які розташовані на території міста. Про це повідомляють у Дубенській міській раді.

Перед цим міські обранці прийняли у власність територіальної громади міста Дубно комунальні заклади «Дубенський районний будинок культури» та «Дубенська централізована бібліотечна система».

Прийняттю рішення про виділення субвенції передувала активна дискусія серед депутатів, адже йшлося про значні кошти бюджету міста. З роз'ясненнями щодо розрахунків та призначення даних коштів виступила керівниця фінансового управління Дубенської РДА Тамара Рогашко.

Також до депутатів міської ради звернувся присутній на сесії голова районної ради Віктор Ковальов. Керівник району окреслив проблемну ситуацію, в якій опинилась районна рада в зв'язку з нестачею фінансових ресурсів, і запевнив, що районна влада налаштована на ефективну співпрацю з містом для отримання високих досягнень у спільній роботі.

Заслухавши представників районної влади, більшістю голосів депутатів прийняли рішення про виділення вищевказаної субвенції. Однак з чітким застереженням — на оплату праці працівників бюджетних установ Дубенського району, які розташовані на території міста, податки з заробітних плат яких надходять до міського бюджету. 

Окрім того, слід зазначити, що згідно вимог бюджетного законодавства субвенції з одного бюджету іншому надаються на договірних умовах, тобто згідно угод, укладених між двома радами. На сьогодні ці угоди знаходяться на стадії розробки та підписання. Отож, виділення та освоєння коштів субвенції відбуватиметься на основі відповідного договору, укладеного між міською та районною радами.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024