На Рівненщині роблять ставку на меліорацію як спосіб капіталізації регіону

04 Березня 2021, 10:24
814

Належна меліорація може стати ресурсом для розвитку територіальних громад Полісся. Тому керівникам потрібно мобілізувати кошти на меліоративні заходи, що забезпечить родючість ґрунту.

Про це йшлося 2 березня під час виїзного засідання обласної комісії ТЕБ і НС в Сарнах.

«Дамби, більшість з яких знаходиться на півночі області, виконують захисну та водорозподільну функцію. Є приклади, коли приведення до належного стану цих дамб та каналів дало позитивний ефект для економіки в цілому. У колишньому Зарічненському районі підприємство власними силами відновило систему, внаслідок чого урожайність ріпаку зросла у 2,5 раза. Бачимо, наскільки ефективним є капіталовкладення», – зазначив голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль.

Голова ОДА додав, що Рівненщина – одна з небагатьох областей України забезпечена водним ресурсом, адже має в 2,5 раза більше резерву прісної води, аніж в середньому по Україні.

«В умовах, коли на півдні України вигорають насадження, аграрії з південних регіонів приїжджають до нас і цікавляться землями на Поліссі. Тому завдяки кліматичним умовам у нас є надзвичайний й потенціал для збільшення капіталізації регіону. Наше завдання – відновити водне господарство, побудоване у 80-х роках», – наголосив Віталій Коваль.

Вкотре голова ОДА наголосив головам ТГ на важливості меліорації: «Успішний фермер – це прибутковий фермер. А це податкові надходження в бюджет територіальних громад. Коли зрозумієте цей причинно-наслідковий зв'язок, набагато легше визначати пріоритети», – підсумував Віталій Коваль.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024