Вараш: влада і бізнес шукали резерви надходжень до бюджету громади

05 Березня 2021, 10:16
858 Джерело: http://varash-rada.gov.ua/

До Вараша 3 березня завітали начальник управління податкового адміністрування Валерій Рокунець та начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб ГУ ДПС в Рівненській області Олена Дімітрук.

В спільній нараді взяли участь міський голова Олександр Мензул, заступник міського голови Михайло Волинець, начальник Вараського управління ГУ ДПС у Рівненській області Жанна Гальчик, начальник управління Державної казначейської служби України у м.Вараш Лариса Ошурко, начальник фінансового управління Валентина Тацюк, начальник відділу економіки Ірина Барабух.

З початку 2021 року територіальні підрозділи ДПС активно проводять роз’яснювальну роботу щодо змін у законодавстві стосовно застосування реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами-підприємцями платниками єдиного податку. Тому, окремий акцент було зроблено на використанні суб’єктами господарювання РРО при здійсненні ними розрахунків та можливості використання новітніх програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Розглянули також питання функціонування Електронного кабінету платника, інших програмних продуктів, розроблених податкової службою.

Особливу увагу звернули на питання легалізації доходів громадян, виявлення фактів неофіційного працевлаштування працівників у суб’єктів господарювання, які зареєстровані на території ОТГ, роботи щодо погашення боргів, формування та ведення фінансово-економічних паспортів громад, специфіки наповнення дохідної частини їх бюджетів, використання можливостей та переваг електронних сервісів ДПС.

Представники податкової служби області наголосили, що основним завданням територіальних громад  є  проведення повного обліку та  інвентаризації земельних ділянок і об’єктів нерухомості, як житлових, так і нежитлових, адже від цього залежатиме повнота сплати майнових податків, які надходять саме до місцевих бюджетів.

На завершення зустрічі узгодили шляхи співпраці щодо зменшення заборгованості з податків та зборів.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024