Підробляв відомі марки: у Рожищі викрили підпільний алкоцех

05 Березня 2021, 16:17
937

У Рожищі місцевий житель у власному обійсті влаштував підпільний алкогольний цех.

Про це інформує пресслужба Державної фіскальної служби Волині.

Вироблену горілчану та коньячну продукцію розливав у скляну тару, яку обклеював етикетками під виглядом офіційних виробників та маркував марками акцизного податку з явними ознаками підробки.

Під час обшуку в приміщенні алкоцеху правоохоронці знайшли марки акцизного податку з ознаками підробки, обладнання для виготовлення фальсифікату, порожню тару, корки, етикетки, спиртометр, шланги, лійки, а також есенції, які додавались у спиртосуміші.



Також напередодні у Камінь-Каширському районі податківці виявили низку місць, де здійснювалось незаконне накопичення, реалізація алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка.

За результатами проведених заходів з незаконного обігу вилучили 170 літрів рідини з характерним запахом спирту, 450 літрів підготовлених до реалізації алкогольних напоїв та понад 2,5 тисячі пачок тютюнових виробів. Орієнтовна вартість вилученого підакцизу майже 300 тисяч гривень.

Крім того, у правопорушників вилучили близько 600 тисяч гривень.

Слідство встановило, що підроблений алкоголь продавали через спільноту у Viber, де правопорушник розміщував інформацію про асортимент та ціни. Частину товарів продавали через «дрібні» торгові точки області.

Наразі проводять першочергові слідчі дії та вирішують питання про накладення арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024