США запровадили санкції проти Коломойського. Підстава – участь у масштабній корупції

05 Березня 2021, 16:05
1052

Секретар США Ентоні Блінкен оголосив про внесення до санкційного списку олігарха і колишнього чиновника України Ігоря Коломойського через його причетність до значної корупції.

Про це повідомляють на сайті Посольства США в Україні. 

За його інформацією США, пребуваючи на посаді голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації України з 2014 по 2015 рік, Коломойський брав участь у корупційних діяннях, що підривали верховенство права і довіру української громадськості до демократичних інститутів і процесів урядування, включаючи використання свого політичного впливу та офіційної влади для особистої вигоди.

« Хоча нинішнє визначення базується на діях у час його перебування на посаді, я також хочу висловити занепокоєння поточними безнастанними спробами Коломойського підірвати демократичні процеси й інституції в Україні, що становить серйозну загрозу для її майбутнього», – зазначив Ентоні Блінкен. 

Рішення ухвалене відповідно до розділу 7031(c) Закону про фінансування Державного департаменту, іноземних операцій та дотичних програм 2020 року. Окрім самого Ігоря Коломойського, до санкційного списку внесли таких членів найближчої родини Ігоря Коломойського: його дружину Ірину Коломойську, його доньку Анжеліку Коломойську та його сина Ізраїля Цві Коломойського.

Цей крок робить Ігоря Коломойського та кожного з цих його найближчих родичів неприйнятними для в’їзду до США.

«Це рішення підтверджує прагнення США підтримувати реформи політичного, економічного та судового секторів, які є ключовими для євроатлантичного шляху України. США продовжують підтримувати всіх українців, чия робота рухає реформи вперед. Державний  департамент і надалі використовуватиме подібні повноваження й інструменти, щоб сприяти відповідальності корумпованих суб’єктів у цьому регіоні та в усьому світі», – сказав секретар США. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024