Темпи податкових надходжень до місцевих бюджетів Волині випереджують минулорічні показники

07 Березня 2021, 12:12
891

Протягом січня-лютого 2021 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 892,8 мільйона гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.

Сума сплачених податків до бюджетів громад на 9,6 відсотка перевищує аналогічні показники минулого року. Про це інформують у пресслужбі Головного управління ДПС у Волинській області.

«Понад 78 мільйонів гривень податкових платежів, які громади додатково отримали до фактичних надходжень минулого року, дають підстави планувати фінансування і виконання соціально-економічних програм. Впевнена, що кожен лідер місцевого самоврядування зацікавлений у тому, щоб громада була фінансово спроможна. Практика переконує, що бюджетна стабільність неможлива без дієвого діалогу з представниками соціально відповідального бізнесу», – зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що саме сплачений з легальних доходів ПДФО, насамперед з офіційної зарплати, залишається бюджетоутворюючим для місцевих громад.

«Вагомі додаткові надходження можна залучити  під час кампанії декларування доходів громадянами, отриманими у 2020 році. Саме зараз кожному керівнику органів місцевого самоврядування  під силу переконати мешканців, що добробут їх громади залежить від їх особистого внеску  у вигляді сплаченого ПДФО з отриманих доходів», – наголошує Світлана Савчук.

Отож, у податковій службі Волині нагадують, що доходи повинні задекларували власники земельних паїв площею понад 2 га у разі надання їх в оренду. Окрім того, подати річну податкову декларацію зобов’язані мешканці громад, які минулого року отримали доходи від здачі в оренду сільськогосподарської техніки чи від обробітку землі власною технікою в період сезонних польових робіт з комерційною метою, тобто на оплатній основі.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області пропонують декларантам для подання декларації скористатися можливостями Електронного кабінету. Зокрема, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи».

Читайте також: Вараш: влада і бізнес шукали резерви надходжень до бюджету громади

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024