Сестри із Шацька заснували спільну квіткову справу

07 Березня 2021, 18:15
1038

Сестри Світлана Миселюк та Олеся Терета – підприємиці й спільно працюють на Шацькому ринку.

Напередодні  Міжнародного жіночого дня 8 березня вони подбали про різноманіття квіток, які є найкращим подарунком для матусь, дружин, наречених, сестричок чи колег. У кожної з жінок свої обов’язки: Світлана  постачає товар з розсадників Львівщини, а Олеся – реалізовує його. Милій, привітній Олесі все це зовсім не складно. Вона любить свою роботу, людей та спілкування з ними. А також добре знає вподобання та вимоги постійних клієнтів,  пише газета «Шацький край».

«Декоративно оформлені букети квітів – це надзвичайно красиво, але ми надаємо перевагу кімнатним рослинам: бегонії, каланхоє, ромашці, цикламену, азалії, орхідеї та іншим. Деякі з них, наприклад, крокуси, примулки, гіацинти можна згодом пересадити у ґрунт і вони ще багато років прикрашатимуть домашні клумби, даруючи приємні спогади», – розповідає жінка.

 Підприємиці дбають, аби будь-який клієнт міг вибрати квіти щодо особистих вподобань та статків. От лише шкода, що через пандемію коронавірусної інфекції закриті кордони й це негативно позначається на різноманітті товару. Звичайно, така велика кількість рослин потребує  уваги та догляду. Зберігати квіти в горщиках значно легше, ніж у букетах, але й вони залишаються гарними та мають здоровий вигляд, перебуваючи лише у певних умовах.  

Пані Олеся розповіла, що, купуючи квіти, люди діляться з нею особистими історіями, розповідями про свої вподобання, а також  прислухаються  до рекомендацій та порад.

 «Якось молода пара приїхала з іншого району, аби придбати кальцеолярію, яка  здатна поглинати негативну енергію та долати сімейні негаразди. Також не менш популярним є ладанник, який містить специфічні ефірні масла. Рослину вішають перед вхідними дверима, аби та енергетично оберігала дім. Про квіти, з якими маєш справу слід знати якомога більше, адже тоді набагато легше і продуктивніше  працювати»,– зазначає Олеся Терета.

Звичайно, трапляються клієнти з неабияким почуттям гумору. Олеся розповідає, що якось один чоловік з нагоди жіночого свята купував «тещин язик» дружині та її мамі і при цьому примовляв: «Коханій – з коротким суцвіттям, аби її язик не подовшав, а тещі – з довгим… ». Ось так позитивно та радісно проходить процес «квіткокупування».

Людмила МАКСИМЧУК








 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024