У Ратнівському суді судили власницю кафе за порушення правил карантину

10 Березня 2021, 10:15
647

У Ратнівському суді розглянули матеріали справи, надані ратнівськими поліцейськими, про притягнення до адміністративної відповідальності підприємиці за порушення карантинного режиму.

Як йдеться у постанові суду, 27 грудня 2020 року, біля першої години ночі, будучи приватною підприємицею – власницею кафе, порушила встановлені правила карантину та запроваджені протиепідемічні заходи, передбачені п.12 Постанови КМУ №1236 від 09.12.2020 року, а саме здійснювала прийом відвідувачів в заборонений час визначений постановою, чим вчинила адміністративне правопорушення, за яке передбачена відповідальність за ст.44-3 ч.1 КУпАП.

В судове засідання, яке відбулося 11 лютого, підсудна не з`явилася, натомість звернулася із клопотанням про відкладення розгляду справи, оскільки хотіла скористатися правовою допомогою.

В цей же день до суду звернувся захисник підприємиці із клопотанням закрити провадження у справі на підставі п.1 ст. 247 КУпАП за відсутності події і складу адміністративного правопорушення, мотивуючи тим, що обставини, зазначені в протоколі не відповідають дійсності, і спростовуються матеріалами справи, а саме поясненнями самої підприємиці та опитаною працівниками поліції прибиральниці кафе.

Відповідно до ч.2 п.12 Постанови Кабінету Міністрів України від 9.12.2020 року «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-22, на території України на період дії карантину запроваджуються обмежувальні протиепідемічні заходи, а саме забороняється, зокрема робота після 23-ї та до 7-ї години, із забороною проведення розрахункових операцій після 22-ї години, суб`єктів господарювання з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос і діяльності після 23-ї години 31 грудня 2020 р. до 1-ї години 1 січня 2021 р.

Та, як пояснила підприємиця, вона не змогла вигнати із закладу відвідувачів після 23 години, а реалізацію товару вона не здійснювала. Про те, що кафе працювало після 23 години, підтвердилося у суді показами свідка. 

Зважаючи на те, що у підприємиці на утриманні є малолітня дитина, відсутність обтяжуючих відповідальність обставин, а також відсутність будь-яких наслідків, суддя прийняв рішення звільнити підприємицю від адміністративної відповідальності, обмежитись усним зауваженням.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024