Луцьким студентам розповіли про основи національної системи оподаткування

12 Березня 2021, 14:14
1155

Представниця податкової служби розповіла студентам Луцького НТУ про основні аспекти системи оподаткування України.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління ДПС у Волинській області.

Майбутнім спеціалістам у сфері обліку та аудиту завідувачка сектору пресслужби, адміністрування субсайту та комунікацій з громадськістю Головного управління ДПС у Волинській області Олена Нікотіна розповіла про основи податкової грамотності та можливості спілкування з податківцями з використанням сучасних інформаційних технологій.

«Державна податкова служба – не лише контролюючий, а  й сервісний орган, діяльність якого спрямована на надання якісних послуг представникам бізнесу та громадянам. Тому представникам фінансових і бухгалтерських служб підприємств ДПС пропонує сучасні інформаційні рішення для подання звітності, виконання податкових зобов’язань та отримання інформації з реєстрів. Наш Електронний кабінет доступний кожному і працює цілодобово», - наголосила Олена Нікотіна.

Посадовиця запропонувала студентам, які навчаються на платній основі, «перевірити» роботу Електронного кабінету, подавши річну податкову декларацію для отримання податкової знижки на навчання.  

«Саме зараз в Україні триває кампанія декларування доходів. У рамках деклараційної кампанії можна отримати відшкодування раніше сплаченого ПДФО, наприклад  одним із батьків, який працює легально, сплачує податок на доходи фізичних осіб та оплачує навчання дитині. Заповнити і подати річну податкову декларацію разом із додатками у вигляді сканованих копій теж можна через Електронний кабінет», – зазначила посадовиця.    

Нагадаємо, що спілкуватися з податковою службою дистанційно можна також за допомогою сервісу «InfoTAX».

Читайте також: 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024