На Рівненщині жителі громади платитимуть податок за надані в оренду паї

16 Березня 2021, 12:14
фото ілюстративне 918 Джерело: https://www.google.com/
фото ілюстративне

У Вараші розглянули низку важливих для підприємців питань.

Під головуванням міського голови Олександра Мензула відбулось засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва. Про це інформують на сайті мерії.

На засідання були запрошені представники підприємств та організацій, які володіють правом постійного користування земельними ділянками, що належать до комунальної власності Вараської міської територіальної громади, зокрема: МПП «Ринок», ПП фірма «Імбекс»,  ВАТ АТП-15637, ТОВ «Зет»,  Фірма побутових послуг «Україна», ТОВ «Проектно-будівельна компанія «Ереду», ТзОВ «НОРД» ЛТД.

Присутні розглянули низку важливих для підприємців тем. Зокрема, обговорили питання щодо стану справ зі сплати земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та єдиного податку станом на березень 2021 року. Розглянули можливі варіанти відмови від постійного користування земельними ділянками та оформлення оренди відповідних земельних ділянок. Разом з тим розглянули питання щодо можливості зменшення земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиного податку на 2022 рік.

Вирішили доручити старостам Вараської міської територіальної громади довести до жителів сільських територій інформацію щодо сплати податку в разі надання паїв в оренду, а також підготувати пропозиції щодо зменшення податкових ставок та надати пропозиції щодо інших джерел наповнення бюджету Вараської міської територіальної громади.

Підприємців до 18 березня зобов'язали підготувати конструктивні зауваження та пропозиції до проєктів рішень Вараської міської ради від 18.02.2021 №157 «Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку» та від 18.02.2021 №156 «Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки». Директору МПП «Ринок» до 15.03.2021 року надати пропозиції щодо вирішення питання сплати податку на земельну ділянку, яка перебуває в постійному користуванні.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024