Сарненський райсуд скаржиться на недофінансування

18 Березня 2021, 14:37
832

Близько 213 тисяч громадян можуть залишитися без доступу до правосуддя через недофінансування Сарненського районного суду Рівненської області.

У Сарненському районному суді фінансовий колапс – голова суду повідомив про дефіцит коштів для виплати заробітної плати працівникам апарату суду та припинення відправки поштової кореспонденції. Про це Район.Сарни інформує з посиланням на Вищу раду правосуддя.

Станом на 9 березня 2021 року фактична кількість суддів становить 5 осіб, штатним розписом передбачено 7 посад суддів. Згідно з даними Державної судової адміністрації України за 2020 рік у провадженні Сарненського районного суду Рівненської області перебувало 4800 справ і матеріалів, з яких 4174 надійшли у звітному періоді. Навантаження одного судді в середньому становить 835 справ на рік. При цьому в Сарненському районі Рівненської області проживає 212700 осіб, які є потенційними користувачами судових послуг.

Вища рада правосуддя вкотре наголошує, недофінансування судової влади є прямим втручанням в її незалежність і, як наслідок, позбавляє громадян доступу до правосуддя.

У відомстві закликають органи виконавчої та законодавчої̈ влади об’єднати зусилля задля:

  • відновлення гарантованого належного фінансування потреб судів;
  • недопущення відтоку кваліфікованих кадрів із судової̈ системи;
  • недопущення припинення роботи судових установ та порушення прав громадян на доступ до правосуддя.

Читайте також: Почали діяти нові штрафи за порушення ПДР: скільки доведеться платити

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024