«Життя – це і є вежа»: у Луцьку презентували проєкт Антона Логова 

18 Березня 2021, 12:32
Антон Логов 809
Антон Логов

У Чільній залі Музею сучасного українського мистецтва Корсаків відкрили новий виставковий проєкт Антона Логова «ВЕЖА».

Про свій творчий шлях навчання та труднощі, а також власні рефлексії автор розповів на презентації. З митцем вдалося поговорити і журналістам Район.Луцьк

Життєвий шлях автора доволі звивистий: він закінчив Одеське художнє училище Грекова, Київську Академію мистецтв, стикався із нерозумінням викладачів, але продовжував творити та подорожувати зі своїми роботами світом. 

«ВЕЖА» Антона Логова стала окрасою і Музею сучасного мистецтва у Луцьку.  Вона привертала увагу, перехоплювала подих і змушувала міркувати про майбутнє і згадувати минуле. 

«Конструкція інсталяції – це вертикаль від землі до неба, що символізує певний духовний зріст людини, яка в кінці земного життя «залишає» одяг на вежі і крокує у вічність. Ця робота – це символ. Будівництво умовної вежі бажань – і є сенсом цілого життя. Людина все життя будує свою вежу», – розповів Антон Логов. 

Цей проєкт митець присвятив всім людям, які перемогли важкі життєві обставини і хвороби, та знайшовши в собі сили, продовжують рухатися вперед. 

Під атмосферну музику присутні вдивлялися у «ВЕЖУ», розмовляли із митцем, розпитували про проєкт. Антон Логов зізнався, що червоний колір секторів його «ВЕЖІ» символізує людське життя. У його розумінні це колір вогню та енергії. Проте, автор також зауважив, що кожен може бачити у тому щось своє. 

Керівниця науково-дослідного відділу МСУМК Зоя Навроцька запевнила, що це особлива інсталяція, яка спонукає до небайдужості та до діалогу.

Простір Музею теж запрошував до розмови про життя та «ВЕЖУ». 






Читайте також: У Луцьку відбудеться літературний вечір «Сходинка»
 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024