Чи мають право податківці виявляти незареєстрованих найманих працівників: роз'яснення

19 Березня 2021, 09:51
1038

Під час проведення фактичних перевірок з питань дотримання вимог закону при реалізації підакцизної продукції податкові ревізори мають право фіксувати факти використання не оформлених належним чином найманих працівників.

Як повідомили Бізнес.Району у пресслужбі ГУ ДПС у Волинській областіговорили про це представники територіальних громад Волині в ході зустрічі в місті Володимир-Волинський з начальником відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Волинській області Валерієм Сургентом.

«Навіть в умовах карантинних обмежень перевірки підприємців на предмет дотримання вимог закону при реалізації алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального проводяться. В ході цих заходів ми обов’язково звертаємо увагу на оформлення найманих працівників. Усі випадки використання праці так званих трудових нелегалів фіксуємо і надаємо інформацію представникам Держпраці для вжиття заходів»,  – наголосив Валерій Сургент.

Посадовець підкреслив, що саме інформація від представників громад про можливі зловживання на ринку реалізації підакцизної групи товарів стане підставою для проведення фактичної перевірки без попередження.

«Мешканці добре знають, де на території громади здійснюється продаж спиртного та цигарок без ліцензії. Тож ми чекаємо інформації від керівників громад про такі факти з тим, щоб запобігти тіньовій реалізації підакцизної продукції. Роздрібний акциз від продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів зараховується винятково до бюджету громади», – акцентував увагу представників громад Валерій Сургент.

Нагадаємо, що для обліку готівкових розрахунків Державна податкова служба рекомендує використовувати програмні реєстратори розрахункових операцій. Докладна інформація про особливості використання програмних РРО – у тематичному банері за посиланням.

Читайте також: Зарплати та премії: які суми отримують заступники міського голови Рівного

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024