У Сарнах вилучили бурштину на 2,5 мільйони гривень

20 Березня 2021, 12:37
Вилучили понад 240 кілограмів бурштину 921
Вилучили понад 240 кілограмів бурштину

У Сарнах під час обшуків вилучили понад 240 кілограмів бурштину на 2,5 мільйони гривень.

18 березня правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків у місті Сарни. Про це інформує Район.Сарни з посиланням на Рівненську обласну прокуратуру.

Зокрема, у домоволодінні за адресою проживання фігурантів провадження, а також у цеху, де займались обробкою «сонячного каміння» та в магазині, через який «ділки» здійснювали реалізацію частини виробів.

В результаті слідчих дій виявили та вилучили 235 кілограмів обробленого та необробленого бурштину різних фракцій, 8 кілограмів вже готових виробів, а також обладнання для обробки «сонячного каміння» та документацію, яка підтверджує протиправну діяльність. Орієнтовна вартість вилученого бурштину – понад 2,5 мільйони гривень.

За версією слідства бізнес налагодили троє чоловіків – двоє українців та іноземець, які раніше потрапляли в поле зору правоохоронців за вчинення аналогічних злочинів.

На даний час вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно та оголошення підозри фігурантам провадження. Призначено судову гемологічну експертизу каміння.

Читайте також: Чотири бурштинові ділянки на Сарненщині «пішли з молотка»

«Ліси через полювання на бурштин перетворилися на пустелі», – Зеленський








 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024