На Волині зростає кількість прихильників електронних звітів серед фізичних осіб

22 Березня 2021, 11:29
На Волині зростає кількість прихильників електронних звітів серед фізичних осіб 955
На Волині зростає кількість прихильників електронних звітів серед фізичних осіб

За підсумками січня-лютого 2021 року  фізичні особи подали до органів ДПС майже 91 тисячу звітних декларацій.

Із загальної кількості поданих звітів – майже 78 тисяч – в електронному вигляді. Повідомляє пресслужба Головного управління ДПС у Волинській області.

Загальне зростання кількості прихильників електронного формату спілкування з ДПС зумовлене зручністю та простотою електронних сервісів. Водночас у податковій службі краю у період річного звітування, що припадає на лютий, максимально активізували роз’яснювальну роботу серед платників податків  про переваги роботи в Електронному кабінеті.

«Популярність електронних сервісів серед платників податків постійно зростає. За останніми даними 86 відсотків усіх декларацій від фізичних осіб надійшло на опрацювання в електронному вигляді. За підсумками минулого року цей показник був на рівні 74 відсотків серед підприємців-фізичних осіб.

Тобто, волинські платники  вже зробили однозначний вибір на користь електронного формату взаємодії з податковою службою. Саме такий дистанційний формат спілкування фахівців ДПС з платниками унеможливлює корупційні ризики, оскільки мінімізує суб’єктивний фактор», – наголошує начальниця Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

У податковій службі Волині звертають увагу громадян – декларантів на можливості подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи в електронному вигляді за допомогою спеціального сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян». 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024