На території Рожищенської громади хочуть видобувати пісок

23 Березня 2021, 10:15
Видобуток піску 871
Видобуток піску

На засіданні «земельної» комісії Рожищенської міської ради депутати обговорили питання погодження надання спеціальних дозволів на користування надрами, що знаходяться на території громади.

Про це повідомили на сайті Рожищенської громади.

Члени комісії на чолі з її головою Антоніною Клімчук розглянули листи Державної служби геології та надр України.

В одному з них йшлося про погодження надання спеціального дозволу ТзОВ «Ленд буд сервіс» на 20-річне користування надрами з метою видобування піску Південної частини Валер’янівської ділянки Кульчинського родовища пісків, що розташована у п'яти кілометрах на південь від міста Рожище на південно-східній околиці села Валер’янівка, площею 66,9 гектара.

В іншому листі просили погодити надання спеціального дозволу ТзОВ «Кульчинський ГВЗ» на трирічне користування надрами з метою геологічного вивчення піску Руднянської ділянки, що розташована на п'ять кілометрів на схід від міста Рожище, три кілометри на північ від села Рудня, площею 22,5 гектара.

Заслухавши представників ТзОВ «Ленд буд сервіс» і ТзОВ «Кульчинський ГВЗ», депутати одноголосно вирішили 23 березня виїхати на місце розташування двох піщаних кар’єрів, аби детальніше вивчити доцільність надання дозволів на користування надрами громади. Лише після цього члени постійної комісії прийматимуть рішення.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024