Поліщук просить бізнес фінансово допомогти у боротьбі з пандемією COVID-19

23 Березня 2021, 15:28
Фото ілюстративне 738
Фото ілюстративне

Луцький міський голова Ігор Поліщук звернувся до керівників провідних підприємств громади із проханням допомогти у фінансуванні заходів, спрямованих на боротьбу з пандемією.

Про це інформує пресслужба міськради.

«У 2020 році світ зіткнувся з пандемією COVID-19. З березня в Україні оголошено карантинні заходи. Луцька міська рада не залишилась осторонь викликів часу і оперативно здійснила комплекс заходів, спрямованих на боротьбу з хворобою», – йдеться в повідомленні.

Для реалізації комплексних заходів, спрямованих на боротьбу з COVID-19 з бюджету Луцької міської територіальної громади виділили:

  • 24 128,1 тисяч гривень на потреби КП «Волинська обласна клінічна лікарня»;
  • 500 тисяч гривень обласним медичним закладам, що розташовані в Луцьку, на забезпечення перевезення працівників;
  • 500 тисяч гривень Волинському обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Волинській обласній інфекційній лікарні для проведення додаткових виплат працівникам, які працюють у небезпечних умовах праці, що спричинені поширенням коронавірусу;
  • 60 тисяч гривень для Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на забезпечення перевезення хворих з хронічною нирковою недостатністю.

Крім того, комунальним підприємствам охорони здоров’я Луцької МТГ виділили 11 334,7 тисяч гривень в тому числі:

  • для закупівлі засобів індивідуального захисту (маски одноразові, маски багаторазові марлеві, халати одноразові, захисні окуляри закритого типу, маски-респіратори FFP3, набори костюмів захисних, комбінезони протиепідемічні стерильні, рукавички нітрилові, щитки захисні, шапочки медичні одноразові, дезінфікуючі, антисептики, тощо), лікарських препаратів, медичних виробів та розхідних матеріалів, дезінфікуючих – 2 345,1 тисяч гривень;
  • для закупівлі апаратів штучної вентиляції легень, концентраторів кисню, аналізаторів для проведення ІФА, медичного обладнання для тимчасового інфекційного стаціонару обладнання – 4 704,5 тисяч гривень;
  • на оплату транспортних послуг для перевезення медичних працівників комунальних підприємств охорони здоров’я – 1 406,3 тисяч гривень;
  • на проведення доплат медичним працівникам за перебування у небезпечних умовах праці – 2 500 тисяч гривень;
  • на оплату послуг з харчування для комунальних підприємств охорони здоров’я Луцької міської територіальної громади, які надають стаціонарну медичну допомогу хворим на COVID-19 (харчування працівників, задіяних у наданні стаціонарної медичної допомоги хворим на COVID-19) – 378,8 тисяч гривень.

«Зважаючи на поширення коронавірусної хвороби та необхідність продовження комплексних заходів, що спрямовані на захист здоров’я та життя наших громадян, серед яких також є працівники Вашого підприємства, просимо розглянути можливість участі у фінансуванні вищезазначених заходів. Впевнений, що спільними зусиллями ми зможемо подолати небезпеку та забезпечити стабільну життєдіяльність Луцької міської територіальної громади», – йдеться в листі.

Читайте такожЧому не працює санаторій «Дачний» поблизу Луцька і коли це нарешті станеться

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024