У Вараші за 1,4 мільйона гривень планують утримати рівень комунальних тарифів

25 Березня 2021, 10:08
експлуатація нової помпи 731 Джерело: varash-rada.gov.ua
експлуатація нової помпи

Дві нові помпи ввели в експлуатацію на станціях водопостачання та водовідведення Кузнецовського міського комунального підприємства 24 березня.

За обидва енергоефективні агрегати польського виробництва із міського бюджету сплачено 1,4 мільйона гривень. Про це повідомляють на сайті міськради.

«Найперша вигода для нашого підприємства в економії електроенергії – замінено електронасос, котрий споживав 132 кВт/год, на такий, що споживає 45 кВт/год. З іншого боку це нові насоси – попередні працюють, мабуть, із будівництва наших станцій», – зауважив начальник електротехнічної служби КМКП Олександр Місечко.

За словами керівника комунального підприємства Юрія Трачука вигода КМКП безпосередньо відобразиться і на споживачах послуг, адже значну частину тарифів складає саме вартість електроенергії.

Читайте також: Голів ОСББ Вараша навчали енергоефективності

«Центральна влада скасувала нам 30-кілометрову пільгу, тарифи постійно зростають і ми змушені робити коригування. Тому потрібно діяти рішуче, впроваджувати нові енергоефективні технології, які нам дозволятимуть утримувати рівень тарифів і не коригувати їх для споживачів. Власне одним із таких способів є зменшення об’ємів споживання електроенергії там, де воно було у нас величезним», – зауважив Юрій Трачук.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024