Волинські працедавці прозвітувалися про 8,9 тисячі гривень середньої зарплати

29 Березня 2021, 11:46
1142

За підсумками четвертого кварталу 2020 року середня заробітна плата на Волині склала 8,9 тисячі гривень.

У третьому кварталі 2020 році волинські працедавці декларували середню зарплату на рівні 7,6 тисячі гривень. Про це Бізнес.Району повідомили у пресслужбі Головного управління  ДПС у Волинській області. 

Вище мінімального рівня оплати праці, гарантованого державою, мали понад 156  тисяч працівників в області, менше мінімалки – більше 23 тисяч працюючих.

«Податкова служба завжди наполягатиме на важливості дотримання вимог закону при оплаті праці кожному найманому працівнику, оскільки легальне працевлаштування – це податки до бюджету та соціальні гарантії від держави громадянам. Звісно ж, пандемія COVID-19  має вкрай негативний вплив на умови провадження підприємницької діяльності малим бізнесом. Однак, більшість волинських працедавців, зокрема і представників мікробізнесу, - відповідальні платники податків», – зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Надані до органів ДПС за підсумками четвертого кварталу 2020 року звіти волинських працедавців переконують, що працівники установ, підприємств та організацій отримували в середньому 9,5 тисячі гривень зарплати, а наймані особи підприємців – 4,8 тисячі гривень.

Найвищі зарплати у звітному періоді були у бюджетній сфері – 10,7 тисячі гривень, Працівники державних підприємств отримували в середньому 9,4 тисячі гривень.

Тим часом працівникам комунальних підприємств виплачували середню зарплату в сумі 9,9 тисячі гривень, середня зарплата працівників приватних і колективних підприємств – 7,9 тисячі гривень.

Читайте також: Волиняни сплатили 5,6 мільйона гривень екологічного податку

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024