У Рівному запустили асфальтний завод: як він працює. ВІДЕО

31 Березня 2021, 17:45
894

Вибоїни на рівненських дорогах латають асфальтом, який виробляє міський завод.

Асфальтозмішувальну установку, що на вулиці Будівельників, придбали майже два десятки років тому. 25 березня її запустили після ремонту. Про це інформує Суспільне.

У бункери навантажувач фасує відсів і щебінь різних фракцій – це підготовчий етап до запуску асфальтозмішувальної установки.

«В нас тут дозування – пісок, щебінь 5-10, 10-20, 20-40, мінеральний порошок і бітум. Все змішується в змішувачі при певній температурі. Тут зразу у нас виставляється», – розповідає оператор асфальтобетонної установки Віктор Алешко.


 

Асфальтозмішувальну установку виготовили на «Кредмаші» – Кременчуцькому заводі дорожніх машин. У Рівному вона працює з 2003 року.

«В основному йде на потреби міста. Якщо розібратися, то ми економимо бюджету міста на кожній тонні асфальту 100-150 гривень. І якщо подивитися, що ми випустили 400 тисяч, то зекономили 40 мільйонів приблизно гривень», – зазначив начальник служби з виробництва будматеріалів МіськШЕУ Григорій Куцюк.


 

Ця установка може продукувати 50 тонн асфальтобетону в годину, – розповідає Григорій Куцюк. Цьогоріч її запустили 25-го березня і тестують після ремонту, який провели взимку.

«Ми запустили на ямковий ремонт. Тому що дороги в нас розбиті, ямки великі. На ямковий ремонт дуже мало йде, до 50-ти тонн в день. Приблизно тонна асфальту йде на 6-8 метрів квадратних покриття», – додає Григорій Куцюк.

Запасів сировини має вистачити на 600-800 тонн асфальтобетону. Для виробництва використовують щебінь і відсів з Вирівського кар'єру, це Сарненський район.

«Там найкращі матеріали, бітум привозимо з Білорусі, мінеральний порошок беремо тернопільський. Все це дозується, перемішується залежно від типу асфальтобетону», – сказав начальник служби з виробництва будматеріалів МіськШЕУ.

Менше 10-ти хвилин від запуску конвеєру – і перша порція асфальтобетону сиплеться у вантажівку, яка поїде на вулицю Струтинську. Окрім того, 30 березня вантажівки з асфальтобетоном поїхали на вулиці Гагаріна, Льонокомбінатівську, Пересопницьку та проспект Марка Безручка.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024