Брав хабар: суд визнав винним посадовця з Рівненщини

01 Квітня 2021, 09:41
1496

Начальника відділу з надзвичайних ситуацій з Демидівки, якого затримали на хабарі за непроведення перевірок, суд визнав винним.

Про це повідомляють на сайті Рівненської обласної прокуратури.

Під час досудового розслідування зібрали достатньо доказів, а у суді прокурор довів, що за 20 тисяч гривень посадовець обіцяв не створювати перешкод у діяльності в період карантину закладу громадського харчування на території ОТГ, та не повідомляти контролюючі органи про можливі порушення в його діяльності. Чоловіка викрили у липні 2020 року, після отримання неправомірної вигоди.

Нагадаємо, шо з власних джерел журналістам виданням Район.Демидівка стало відомо, що підозрюваний у отриманні хабаря – посадовець Демидівської ТГ Степан Ярош, а гроші він нібито мав отримати від представника закладу «Бар у Гаріка».

Свою вину обвинувачений визнав, і, на момент розгляду справи судом, вже був звільнений із займаної посади.

За результатами судового розгляду нині вже експосадовця засудили до покарання у вигляді штрафу у розмірі 34 000 гривень. Вирок законної сили ще не набрав.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024