У Луцьку правоохоронці викрили на хабарі посадовця Держпраці. ФОТО

01 Квітня 2021, 16:42
3685

Керівник одного із відділів Управління Держпраці у Волинській області організував злочинну схему вимагання та отримання неправомірної вигоди у великих розмірах від фізичних осіб підприємців та представників юридичних осіб за не притягнення їх до відповідальності за ініційованими перевірками.

Посадовця-правопорушника затримали на гарячому у четвер, 1 квітня, у Луцьку. Про це інформують у Секторі комунікації поліції Волинської області. 

Зловживаючи службовим становищем, посадовець вимагав від підприємця неправомірну вигоду у сумі 40 тисяч гривень за не притягнення його до відповідальності за виявлені порушення в додержанні законодавства про працю та інші порушення. Для конспірації, фігурант поставив вимогу кошти перерахувати на картку он-лайн банку, якою він користується.

У рамках розпочатого кримінального провадження, правоохоронці задокументували два факти вимагання та отримання ним неправомірної вигоди в загальній сумі 20 тис. грн двома перерахунками по 10 тис. грн на вказану банківську картку.

Зловмисника затримали на гарячому, після отримання ним від підприємця двох квитанцій про перерахунок на картку неправомірної вигоди –  20 тис. грн.

Під час проведення слідчих дій, на місці події вилучено дві квитанції, що підтверджують факти перерахування коштів.

Нині, тривають обшуки за місцем проживання та роботи посадовця.

Вирішується питання про затримання його у порядку ст. 208 КПК України, оголошення підозри у вчиненні інкримінованого злочину та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування,  розпочате за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, триває. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Викрили порушника співробітники управління стратегічних розслідувань у Волинській області, спільно із слідчими слідчого управління ГУНП у Волинській області, під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури.

Читайте також: У Луцьку викрили посадовців на хабарі у 200 тисяч гривень

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024