«Укрзалізниця» платить податки в громади Рівненщини, а ті боргують їй мільйони

03 Квітня 2021, 14:17
1481

Територіальні громади Рівненщини боргують «Укрзалізниці» 4,2 мільйони гривень за перевезення пільговиків у минулому році.

Більшу половину від цієї суми перевізнику не компенсувало Рівне. Повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

Питання компенсації пільгових перевезень розглянули на селекторній нараді із головами громад під керівництвом голови ОДА Віталія Коваля.

Протягом 2020 року по Рівненській області надали послуги за перевезення пільгових категорій громадян на суму 5,мільйонів гривень. Відшкодування склали лише 27,3 %. Лише Рівному надали послуг на понад 2,5 мільйони гривень. Проте місто як торік, так і з початку 2021 року не заключило договір із «Укрзалізницею

Разом з тим, у минулому році «Укрзалізниця» сплатила в громади Рівненщини 65 мільйонів гривень податків: з них – податок на землю близько 50 мільйонів гривень, а також 60% від податку на доходи фізичних осіб – майже 15 мільйонів гривень.

«Доходи в громади від «Укрзалізниці» в 14 разів більші від суми, яку ці території мають їй сплатити. У нас виходить односторонній рух співпраці. Потім ми дивуємося, чому залізниця скасовує рейси чи не відновлює рух вузькоколійки. Прошу керівників громад серйозно віднестися до цього, і не чекати, доки перевізник буде ставити ультиматум», - звернувся Віталій Коваль до керівників громад.

На сьогодні загальна потреба на компенсацію за пільговий проїзд по Рівненській області на 2021 рік становить близько 10 мільйонів гривень. Разом з тим, укладені договори на відшкодування за пільгове перевезення лише з трьома громадами: Радивилівською, Сарненською та Шпанівською на суму 357 тисяч гривень.

Читайте також: «Укрзалізниця» анонсувала підвищення зарплати працівникам

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024