На «Ягодині» перехопили брендовий одяг, який везли під виглядом гуманітарки

08 Квітня 2021, 12:02
1064

Працівники Волинської митниці Держмитслужби за попередньою інформацією Департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби, спільно з УСБУ у Волинській області запобігли черговій спробі ввезення брендового одягу під виглядом «гуманітарної допомоги».

Про це повідомлять на сторінці Волинської митниці у фейсбуці.

Іноземець в’їхав вантажним автомобілем в зону митного поста «Ягодин» з вантажем «гуманітарна допомога».

До митного контролю чоловік подав товаросупровідні документи відповідно яких переміщується вантаж «одяг, який був у використанні». Отримувачем товару являлась українська благодійна організація.

В результаті повного митного огляду транспортного засобу, встановили невідповідність вантажу до інформації наданої в товаросупровідних документа, поданих до митного контролю. Замість вживаного одягу у вантажному відсіку автомобіля переміщувалось 12,6 тисячі одиниць нового брендового одягу загальною вартістю 19,7 мільйона гривень.

Таким чином, з приховуванням від митного контролю, голова благодійної організації відправника намагався незаконно ввезти товар на митну територію України.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Працівниками Волинської митниці Держмитслужби складено протокол про порушення митних правил, відповідно до якого товар вартість 19,7 мільйона гривень вилучили до рішення суду.





 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024