За рік у Сарненську лікарню інвестували понад 35 мільйонів гривень

09 Квітня 2021, 15:50
959

За рік у Сарненську центральну районну лікарню інвестували понад 35 мільйонів гривень. На черзі – киснева система.

Сарненська районна лікарня є опорною у лікуванні хворих на COVID-19. За час пандемії заклад підсилили на понад 35 мільйонів гривень. Завдяки коштам держави, НСЗУ, області, району та меценатів – ЦРЛ має потужну базу для лікування хворих, у тому числі на коронавірус. Про це інформують в пресслужбі Рівненської ОДА.

Десятки одиниць обладнання: ШВЛ-апарати,  кисневі концентратори, електрокардіографи, мікроскопи, монітори пацієнта – вдалося придбати за рік пандемії, розповів головний медик Рівненщини Олег Вівсянник. Лише за кошти НСЗУ придбано понад двадцять найменувань обладнання на загальну суму понад 10 мільйонів гривень.

«Ми й донині працюємо над підсиленням Сарненської лікарні. Нещодавно в закладі встановили потужний ангіограф, вартістю понад 400 тисяч євро. На реконструкцію відділення для його встановлення виділили 4,8 мільйона гривень. Наприкінці року розроблений проєкт кисневої системи для лікарні. Вартість робіт складає близько 3 мільйонів гривень, очікуємо гроші з держбюджету. Також ведемо переговори щодо встановлення кисневої станції», – розповів начальник управління охорони здоров’я ОДА Олег Вівсянник.

За словами головного лікаря ЦРЛ Василя Іванюка, станом на 9 квітня зайнятість ковід-ліжок на рівні 65%, киснезалежних – півсотні пацієнтів.

«Для хворих на коронавірус  у закладі зарезервовано 175 ліжок. Станом на сьогодні лікарня повністю забезпечена медпрепаратами, на два місяці наперед – засобами індивідуального захисту та дезінфекторами. Медики отримують 300% надбавки. Із нетерпінням очікуємо на встановлення кисневої системи. Це дасть можливість розвести кисень одразу на три корпуси, у тому числі терапевтичного, де є 90 ліжок», – розповів Василь Іванюк.

За словами першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна, Сарненська ЦРЛ – опорна лікарня, тому її облаштуванню приділяється особлива увага.

«На завершальній стадії триває реконструкція приймального відділення Сарненської ЦРЛ. На виконання будівельних робіт з держбюджету виділено майже 19 мільйонів гривень. Оновлене відділення матиме окремий заїзд для швидких, боксоване приміщення для хворих на COVID-19, а також сучасне медичне обладнання: комп’ютерний томограф, відеоендоскоп, реанімаційне та інше устаткування», – відзначив Сергій Подолін.

До слова, у Сарненському районі працюють над придбанням телемедичного обладнання для закладів сільської місцевості. В контексті поширення коронавірусу COVID-19 – це стане альтернативою прямим візитам до лікарів вторинної медичної допомоги.

Читайте також: Майже 500 жителів Рівненщині мають активну форму туберкульозу




 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024