Продаж підакцизних товарів додав бюджетам Волині понад 32 мільйони гривень

19 Квітня 2021, 14:39
Продаж підакцизних товарів додав бюджетам Волині понад 32 мільйони гривень 1525
Продаж підакцизних товарів додав бюджетам Волині понад 32 мільйони гривень

Легальний продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів додав бюджетам громад Волині понад 32 мільйони гривень роздрібного акцизу.

Про це Бізнес.Району повідомили у пресслужбі головного  управління  ДПС у Волинській області.

Протягом першого кварталу 2021 року громади Волині залучили 32,2 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції. Сума сплаченого роздрібного акцизу на три відсотки перевищує аналогічні показники минулого року.

Саме легальна реалізація алкогольних напоїв і тютюнових виробів дозволяє громадам розраховувати на бюджетні надходження. За умови дотримання вимог закону всіма господарюючими суб’єктами, котрі реалізують спиртне і тютюн, місцеві громади отримуватимуть передбачені законом надходження до бюджету, - наголошують у податковій службі Волині.

Читайте також: На Волині стає більше платників податків

Кожен має врахувати, що лише підакцизний товар, що перебуває у легальному обігу, не становить загрози життю і здоров’ю споживачів. Тож у податковій службі Волині радять волинянам купувати підакцизну продукцію з марками акцизного податку встановленого зразка. Продавець горілчаної продукції і тютюнових виробів обов’язково повинен мати ліцензію.

Отож, волинські податківці просять споживачів підакцизної продукції бути обачними: задля власно безпеки купувати легальний підакцизний товар і перевіряти у фіскальному чеку відображену суму

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024