Поліських митників тестують на кваліфікованість та благонадійність

20 Квітня 2021, 12:44
1679

Перші посадові особи Поліської митниці Держмитслужби пройдуть тестування з питань кваліфікації та благонадійності, що проводиться в рамках кадрової складової реформи Держмитслужби.

Зважаючи на суворе дотримання протиепідемічних заходів безпеки, за день у вівторок, 20 квітня, протестують 27 посадових осіб. Про це Бізнес.Району повідомили у пресслужбі Поліської митниці. 

Загальна тривалість тестування складе 10 робочих днів.

Кожен зі співробітників протягом одного дня має скласти три тести:

  • на рівень знань митного та антикорупційного законодавства; 
  • на загальні здібності (зокрема, абстрактне, числове, вербальне мислення); 
  • тестування на благонадійність.

Тестування має виявити поточний рівень підготовки персоналу, що стане основою для подальшої реалізації кадрової складової реформи. 

Мета проведення тестування та наступного запровадження системи нової кадрової політики Держмитслужби підвищення ефективності діяльності митних органів, розширення можливостей для професійного зростання, запровадження системи матеріальних стимулів, забезпечення прозорого просування по службі, зниження корупційних факторів.

«Наша головна мета – повернення довіри бізнесу до Митниці та впевненості митників в справедливій оцінці, в цінності їхньої праці для Держмитслужби як роботодавця і для суспільства як головного арбітра», заявив Голова Держмитслужби Павло Рябікін.

Прозорість та неупередженість проходження тестування забезпечуватимуть члени комісій, що утворені з числа посадових осіб митних органів, які попередньо успішно пройшли тестування на благонадійність. Також до роботи в комісіях залучені, за згодою, представники міжнародних організацій та проектів міжнародної технічної допомоги як незалежні спостерігачі. Експертну й організаційну підтримку в реалізації проєкту надають Національне агентство України з питань державної служби, Посольство США та Представництво Міжнародної Організації з Міграції в Україні,  також експерти Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (EUAM), Програма Європейського Союзу з підтримки управління державними фінансами в Україні (EU4PFM), Команди підтримки реформ при Міністерстві фінансів України та Державній митній службі України. 

Після проходження тестування всі співробітники Митниці будуть зараховані у Єдину юридичну особу Держмитслужби на контрактній основі із випробувальним терміном у 6 місяців, перебіг якого залежатиме від результатів тестування.

Додаткова інформація щодо проєкту з тестування посадових осіб митних органів з питань кваліфікації та благонадійності за посиланням: https://customs.gov.ua/testuvannia

Читайте також: Громадськість оцінила роботу Волинської та Поліської митниць: результати дослідження

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024