Волиняни відзвітувалися про понад пів мільярда гривень доходів, отриманих у 2020 році

21 Квітня 2021, 17:31
993

За останніми даними волиняни подали 4312 декларацій про доходи, отримані торік. Сума задекларованих волинськими декларантами за 2020 рік доходів склала 517 мільйонів гривень.

 Про це Бізнес.Району повідомили у головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Із задекларованих доходів волиняни сплатять до бюджету 12,2 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб і 2 мільйони гривень військового збору. В умовах світової пандемії та військового протистояння цих коштів вкрай потребують органи місцевого самоврядування і держава. Тож сплачені кожним декларантом податки – це їх особистий посильний фінансовий внесок задля більш ефективної боротьби лікарів з COVID-19 і своєчасної протидії війська зовнішньому ворогові», – наголошує начальниця Головного управління  ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

У податковій службі Волині звертають увагу, що кампанія декларування доходів наближається до завершення.

«Останні тижні, як правило, найбільш активні. Просимо усіх, хто торік отримав доходи, з яких не сплачено податків, подати річну податкову декларацію, як цього вимагає закон, до 1 травня.  В умовах карантинних обмежень Державна податкова служба подбала про можливість для кожного подати декларацію не лише  в паперовому вигляді, а й за посередництвом Електронного кабінету», – зазначила Світлана Савчук.

Нагадаємо, що подавати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік – конституційний обов’язок громадян (ч. 2 ст. 67 Конституції України).

За вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.

Читайте також: Продаж підакцизних товарів додав бюджетам Волині понад 32 мільйони гривень

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024