200 доларів за проїзд: острозького полісмена затримали на хабарі

22 Квітня 2021, 13:17
1189

На одержанні неправомірної вигоди викрили заступника начальника відділення поліції в Острозі.

Про це повідомляють на фейсбук-сторнці Рівненської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, слідчі ДБР Хмельницького, за оперативного супроводу працівників Управління СБУ в Рівненській області, затримали заступника начальника Острозького відділення поліції під час одержання ним неправомірної вигоди.

За версією слідства, Павлюк Петро Васильович ще в грудні минулого року налагодив схему незаконного одержання коштів. Зокрема, поліцейський брав 200 доларів США щомісяця за непритягнення до відповідальності громадянина, який займався перевезенням алкоголю та тютюну територією Рівненської області.

Поліцейського затримали 21 квітня 2021 року, після одержання чергового «траншу». Загальна сума одержаної неправомірної вигоди - 21 000 грн. Слідчі дії тривають.

Наразі вирішують питання про повідомлення підозри затриманій особі, обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

208 стаття Кримінально-процесуального кодексу передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024