На Волині обстежують дороги державного значення

23 Квітня 2021, 17:39
4136

Завершують комісійне обстеження шляхів державного значення Волинської області. 

Наразі проходить другий етап – практичний, що триватиме до 26 квітня. Про це повідомляють у пресслужбі Службі автомобільних доріг у Волинській області.

Першим був підготовчий етап, під час якого вирішували організаційні питання: визначено склад комісії, складено графіки черговості об’їзду доріг тощо.

 

Під час такого комісійного дорожники перевіряють стан проїзної частини та смуги відведення автошляхів, дорожніх знаків, розмітки та інших технічних засобів організації дорожнього руху, ліній зовнішнього освітлення. Не залишають поза увагою штучні споруди, автопавільйони, залізничні переїзди та інші дорожні об’єкти, у т.ч. об’єкти сервісу.

Водночас оглядають, чи відповідає встановленим нормам огородження та організація дорожнього руху в місцях проведення ремонтних робіт.

«Перевіряємо і стан готовності дорожніх підприємств-підрядників до надання послуг з експлуатаційного утримання автодоріг державного значення у літній період. Уже обстежили автошляхи М-07, М-19, Н-22, Н-17, Р-15 і Р-14. Перевірено стан й більшості територіальних доріг, для цього також працюють відповідні комісії, створені на місцях. Всі недоліки фіксуються. За результатами перевірки будуть складені відповідні акти та визначені необхідні обсяги першочергових ремонтних робіт і заходи з ліквідації недоліків у експлуатаційному утриманні дорожньої мережі в межах видатків на поточний рік», – інформують в службі автодоріг області. 

Довідково. Служба автомобільних доріг у Волинській області опікується мережею автомобільних доріг загального користування державного значення протяжністю 1791,7 км, які поділяються на:

  • міжнародні – 326,8 км;
  • національні – 182,4 км;
  • регіональні – 242,0 км;
  • територіальні – 1040,5 км.

На автодорогах державного значення розташовано 180 мостів і шляхопроводів, загальною довжиною 4834 пог. м, та 1341 водопропускних труб (21 665 пог. м). За автомобільні шляхи загального користування місцевого значення – обласні та районні, відповідає Державне підприємство «Служба місцевих автомобільних доріг».

Читайте також: Дорожники працюють цілодобово, аби закінчити ремонт центральної дороги у Шацьку

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024