За видобуток бурштину судитимуть трьох чоловіків з Сарненщини

24 Квітня 2021, 15:20
878

Троє жителів Сарненщини постануть перед судом за незаконний видобуток бурштину.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, слідчі УСБУ в області завершили досудове розслідування та скеровали до суду обвинувальний акт стосовно трьох жителів Сарненського району, яким інкримінують незаконне видобування бурштину організованою групою осіб. Про це інформують в пресслужбі Рівненської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановили, що організував угруповання 24-річний чоловік, який координував дії членів організованої групи та вживав заходи для укриття її неправомірної діяльності, забезпечував організацію незаконного промислу: визначав час і місця видобутку, купував необхідні засоби і знаряддя, розподіляв між членами організованої групи заробіток. 

Частину коштів, отриманих від незаконного збуту бурштину, спрямовував на придбання обладнання, паливно-мастильних та інших матеріалів. Двоє інших учасників – 25 та 26 років, як  виконавці, відповідали за доставку обладнання та безпосередньо займались незаконним видобуванням.

Протиправну діяльність організованої злочинної групи припинили 24 березня 2021 року працівники Управління СБ України в Рівненській області. В обвинувачених вилучили «сонячне каміння», мотопомпу, пожежні рукави та інше обладнання.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді  штрафу від трьох тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. Слід зазначити, що це вже третє кримінальне провадження в поточному році, яке скеровали до суду стосовно учасників організованої злочинної групи, які займались незаконним видобутком бурштину.

Читайте також: У Сновидовичах у двох чоловіків влучила блискавка

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024