У селі на Рівненщині знесуть міст і збудують новий. ВІДЕО

24 Квітня 2021, 14:29
1436

Мова йде про переправу у селі Ремчиці, Сарненського району. Міст, який ремонтували дві підрядні організації, але не змогли привести до належного стану.

У результаті, недобросовісних підрядників нині судять. Вимагають аби ті повернули гроші за фактично невиконану роботу. Вже проведена експертиза мосту. Встановили, що ремонтувати його знову – економічно недоцільно. Треба знести і будувати новий. Про це інформує Рівне1.

Асфальтне покриття руйнується, ями, з яких видніється арматура і залишки бетонних конструкцій біля мосту, які незрозуміло хто має прибрати. Водії не приховують сарказму.

Міст через річку Горинь, у селі Ремчиці, Сарненського району почали ремонтувати три роки тому. Спершу за роботи взялось київське товариство «Олександрія Кепітал». За виконані роботи мали отримати 12 мільйонів гривень. Втім через кілька місяців Служба автомобільних доріг розірвала з ними договір. Новим підрядником стало ТОВ «Євро плюс буд». Стартували у 2019. Міст закрили, для водіїв збудували понтонний.

За короткий термін підрядник повинен був облаштувати проїзд смугами, пішохідні доріжки та інше.

Роботу ніби зробили, отримали майже 4 мільйони гривень і накивали п'ятами. Мостом пустили транспорт і споруда почала сипатись на очах. Буквально відразу з'явились ями, були відсутні перила на пішохідній доріжці та інше. Правоохоронці відкрили кримінальні провадження через підробку офіційних документів і привласнення бюджетних коштів. Проти керівників двох підрядних організацій тривають суди. Вони разом привласнили майже 2 мільйони гривень за фактично невиконані роботи.

Засудили і працівника служби автомобільних доріг. Інженер не перевірив якість виконаних робіт і підписав документи із завищеною вартістю. Працівник визнав свою вину. Отримав два роки умовного терміну і на такий же час, не може обіймати посаду.

У службі автомобільних доріг визнають – наразі міст у поганому стані. Вже проведена його експертиза. Встановили, що ремонтувати переправу знову – економічно недоцільно. Тому збудують новий.

Скільки коштуватиме новий міст і хто його будуватиме – поки казати рано. Спершу робота за проектантами. Після всіх оцінок, обиратимуть вже нового підрядника. До слова, попередникам, а саме фірмам, які ремонтували міст і не доремонтували загрожує термін за ґратами. Керівникам «Євро Плюс буд» санкція статей передбачає до 10 років ув'язнення, товариству Олександрія Кепітал – до 5. Але звісно, останнє слово за судом.

Читайте також: За видобуток бурштину судитимуть трьох чоловіків з Сарненщини

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024