Весняний пікнік на природі: що взяти з собою. БЛОГ

01 Травня 2021, 15:31
3311

Весна – найкращий час для пікніків за містом або в парках. Ще не дуже спекотно, зелень навколо ще не встигла потьмяніти і припасти пилюкою, земля вже доволі тепла для комфортного проведення часу на траві.

А що  обов’язково потрібно взяти із собою, аби пікнік вдався на славу, розповів у блозі на сайті мережі «Наш Край» Сергій Андрощук, керівник групи «Промислові товари» мереж «Наш Край» та SPAR за матеріалами ресурсу spar.ua.

Далі блог автора подаємо без змін.

Багато хто з вас, найімовірніше, смажать на пікніках винятково шашлики або інші м’ясні страви, однак є безліч інших смачних і корисних страв на грилі. Наприклад, дуже смачними виходять овочі на грилі: кабачки, баклажани, помідори, солодкий перець, а також гриби. 

Також класика пікніка – картопля, печена у фользі із салом. А якщо хочете на пікніку менше готувати та більше відпочивати – посмажте на грилі лаваш із сулугуні.

Також не обійтися без зелені (петрушка, кріп, листя салату і зелена цибулька) та свіжих овочів (огірки, помідори, редиска), які варто помити вдома, адже на природі це робити незручно. Закуски також краще приготувати заздалегідь.

Обов’язково візьміть хліб, соки для дітей та напої для дорослих. Якщо є алкоголь, то до нього беруть консервовані огірки та помідори. На десерт підійдуть як фрукти, так і домашня випічка або ж цукерки.

Ну і не забудьте прихопити звичайну питну воду, сіль, спеції, майонез, соуси й оцет (який може стати в пригоді ще й у боротьбі зі свербінням від укусів комах).

Для перевезення їжі найкраще обрати пластикові контейнери. Ну і, напевне, кожен захоче здивувати компанію смачною стравою власного приготування або вишуканим напоєм. Для їхнього приготування знадобиться не так уже і багато часу, достатньо буде зайти в один з наших супермаркетів і всі ваші потреби будуть виконані на 100%. Крім смачних та свіжих продуктів і готових напівфабрикатів, вам будуть потрібні ще деякі речі для відпочинку на природі.  Саме вони стануть надійними помічниками у створенні святкового настрою.

Читайте також: Як і навіщо фальсифікують харчові продукти. БЛОГ

Одноразовий посуд стане вашим вірним супутником і помічником на природі, оскільки після трапези використаний посуд не треба мити. Проте не забувайте і про інші, більш екологічні альтернативи.

Також не забудьте кілька ножів, консервний ключ, штопор, кухонну дощечку. І звісно – пакети для сміття, щоб залишити після себе чисту галявину.

Не забудьте про рушник. Рушник стане у пригоді на випадок несподіваного весняного дощу або ж може слугувати пледом чи м’якою підстилкою.

Спакуйте кошик. У ньому продукти збережуть гарний вигляд. Також у пригоді стане сумка-холодильник, а якщо такої немає, то можна у звичайну сумку на дно покласти пляшку замороженої води, а зверху – весь провіант. Якщо дозволяє об’єм багажника автомобіля – киньте туди ще тент і гамак.

Дрова, вугілля, розпалювач – це речі, без яких вам не обійтися, щоб посмажити м’ясо чи приготувати інші гарячі страви.

Решітки для гриля та шампури – обов’язкові аксесуари для приготування страв на вогні.

Дозвілля та розваги на пікніку. Весь час їсти шашлик не будете, тож варто подумати і про дозвілля. Залежно від ваших уподобань, додайте до спорядження спортивний інвентар (м’яч, бадмінтон, шахи), настільні ігри, книги, журнали, кросворди, олівець. Для музики вам знадобиться або плеєр або гітара чи інший музінструмент.

Аптечка та засоби особистої гігієни. Обов’язковий елемент пікніка – це паперові та вологі гігієнічні серветки, мило та туалетний папір.

На природу в аптечку варто покласти: засоби від розладу шлунка, активоване вугілля; болезаспокійливі препарати; серцеві препарати; антиалергічні засоби; засоби захисту від сонця та комах; засоби від порізів та опіків: бинт, пластир, зеленка, перекис водню, а також спеціальний бальзам, що загоює рани (наприклад, мазь «Рятівник»).

Безпека. Головне, про що потрібно пам’ятати, виїжджаючи у вихідні на пікнік,– це пожежна безпека. За даними ДСНС, дев’ять із десяти лісових пожеж виникає саме через вину людей. Найчастіше причиною стають непогашене багаття, кинуті недокурки та сірники. Суха, сонячна і спекотна погода лише сприяє поширенню вогню.

Якщо вже дуже хочеться шашлику або печеної картоплі на природі, треба дотримуватися правил безпеки. У пожежонебезпечний період у лісі без необхідності багаття взагалі краще не розпалювати. Особливо небезпечно це робити у вітряну погоду, під пологом лісу, у густих заростях.

Розводьте вогонь у спеціально обладнаних для цього місцях або там, де є старі вогнища. Можна це робити на піщаних косах. Якщо таких місць немає, то ви повинні правильно підготувати майбутнє вогнище – обкопати його лопатою або іншими підручними засобами.

Під час пікніка утримайтеся від використання горючих речовин і матеріалів, наприклад, рідин для розпалювання. Вони можуть бути дуже небезпечні для вас. Стежте за вогнищем або мангалом – вітерець подує, може викликати поширення вогню.

Ніколи не залишайте дітей без нагляду. Вони можуть загубитися в лісі, втекти до сусідньої водойми, впасти, поранитися або вдаритися, а найгірше – полізти в багаття або до мангала. Випадків, коли дитина отримує опіки на пікніку через неуважність батьків, величезна кількість.

Потрібно пояснити дітям для їхньої власної безпеки, що не можна кидати в багаття сторонні предмети. Особливо це стосується балончиків з аерозолями. Вони мають властивість вибухати при нагріванні.

 


Як відкрити власний супермаркет, читайте за ПОСИЛАННЯМ.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024