Депутати Луцькради виступили «за» збільшення частки податків з фізичних осіб до місцевих бюджетів

29 Квітня 2021, 10:48
Фото ілюстративне 1263
Фото ілюстративне

Депутати Луцької міської ради надіслали колективне звернення до Верховної Ради України про збільшення частки податків з фізичних осіб до місцевих бюджетів на 5%.

Про це говорили під час засідання сесії, яка відбувалася 28 квітня.

Директор департаменту економічної політики Борис Смаль наголосив, що у разі прийняття такого рішення, баланс збільшення реверсної дотації і доходів до бюджету з надходження ПДФО буде на користь бюджету громади на 40 мільйонів гривень.

Текст звернення подаємо без змін:

«Проєктом Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо подальшого зміцнення фінансової спроможності громад» (реєстраційний номер 5066 від 15.02.2021) пропонується починаючи із 2022 року збільшити відсоток зарахування податку на доходи фізичних осіб (далі ПДФО) до доходів загального фонду бюджетів міських територіальних громад із 60 до 65 відсотків за рахунок відповідного зменшення відсотка зарахування податку до державного бюджету.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статей 29 і 64 Бюджетного кодексу України щодо перерозподілу зарахування податку на доходи фізичних осіб. Податок на доходи фізичних осіб буде зараховуватися до загального фонду Державного бюджету України – у розмірі 20 відсотків, а до доходів загального фонду бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад – у розмірі 65 відсотків.

Для громад збільшення відсотку зарахування ПДФО із 60 до 65 відсотків ­– це отримання додаткового обсягу фінансового ресурсу в сумі 11,1 млрд гривень.

Луцька міська рада підтримує даний законопроєкт, оскільки він спрямований на посилення фінансової спроможності територіальних громад та зміцнення матеріально-фінансової бази місцевого самоврядування, пришвидшення децентралізаційних процесів. Дбаючи про збалансоване наповнення державного, обласного та місцевих бюджетів, закликаємо народних депутатів України прийняти проєкт Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо подальшого зміцнення фінансової спроможності громад» (реєстраційний номер 5066 від 15.02.2021).»

Читайте також: У Луцькраді – нова структура виконавчих органів

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024