На Волині бюджети громад отримали 113,5 мільйона гривень плати за землю

29 Квітня 2021, 13:17
1158

Упродовж першого кварталу 2021 року громади Волині залучили до бюджетів 113,5 мільйона гривень плати за землю.

Сума надходжень плати за землю в області перевищує минулорічні показники на 6,8%. Про це Бізнес.Району повідомили у секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Волинській області. 

Юридичні особи за цей час сплатили до місцевих бюджетів Волині 104,2 мільйона гривень плати за землю, а фізичні особи – 9,3 мільйона гривень земельного податку. 

«Плата за землю – одне з основних джерел наповнення бюджетів громад.  Фахівці податкової служби намагаються максимально широко інформувати платників податків про важливість своєчасної сплати орендної плати за землю та земельного податку. Просимо лідерів місцевого самоврядування саме зараз активно долучитися до інформаційної кампанії, оскільки другий квартал кожного року – визначальний для залучення земельного податку від громадян», – наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що процес формування і вручення громадянам податкових повідомлень-рішень про нараховану суму майнових податків триватиме до 1 липня поточного року. Тому уточнена інформація від органів місцевого самоврядування про платників земельного податку допоможе податківцям оновити наявні бази даних та залучити до бюджету додаткові надходження.

«Звертаємося до громадян, котрі мають у власності земельні ділянки, з проханням не ігнорувати свого обов’язку. Земельний податок зараховується винятково до бюджету громади, на території якої знаходиться земельний наділ. Тобто. сплачені кошти будуть використані на потреби громади», – зазначила Світлана Савчук.

Якщо ж громадянин – власник земельної ділянки, але минулого року не отримав податкове повідомлення - рішення з податкової служби про нараховану суму земельного податку, саме час провести звірку в Центрі обслуговування платників, – звертають увагу в податковій службі краю.   

Враховуючи обмежувальні заходи через пандемію COVID-19, звірку краще провести у телефонному режимі.

Отримавши ключ електронного цифрового підпису, можна зареєструватися в Електронному кабінеті та в режимі онлайн дізнаватися  про нараховані Вам податкові платежі.

Читайте також: Верховна рада ухвалила ключовий закон земельної реформи

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024