Голова Торчинської селищної ради не задекларував квартиру за понад пів мільйона гривень

30 Квітня 2021, 14:02
1046

Голова Торчинської селищної ради, що у Луцькому районі, Юрій Кревський не задекларував нову двокімнатну квартиру, яку за понад пів мільйона гривень торік придбала його дружина.

Про це Центр журналістських розслідувань «Сила правди» дізнався із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

За даними витягу з реєстру, дружина голови Торчинської об’єднаної територіальної громади Юлія Кревська з 21 січня 2020-го року володіє новим житлом. Його подружжя придбало у селі Великий Омеляник Луцького району. Квартира площею 73,8 квадратні метри знаходиться у новому житловому комплексі «ForRest». Станом на початок 2020-го року ціна за квадратний метр там становила 11 000 гривень. Отже квартира Кревських могла коштувати приблизно 860 тисяч гривень. Та, за словами голови громади, на момент придбання житло коштувало близько 700 тисяч гривень.

Витяг з реєстру речових прав
Витяг з реєстру речових прав

Житловий комплекс «Forrest», в якому придбала житло сім’я Кревських
Житловий комплекс «Forrest», в якому придбала житло сім’я Кревських

Те, що квартирою володіють Кревські, підтверджує і список власників квартир, які мають борги за утримання будинку. Згідно з ним, Кревська Ю.А. (Юлія Алімівна, — авт.) боргує 2 066 гривень.

Однак, у своїй щорічній електронній декларації за 2020 рік Юрій Кревський цього не вказав.

Натомість задекларував лише дві квартири у Луцьку. Однією з них площею 30,1 квадратних метрів з 2016-го володіє Юлія Кревська. Іншою квартирою, площею 38,6 квадратних метрів володіє сам Юрій Кревський.

Що стосується квартири, придбаної у 2020-му, спершу у розмові з журналісткою «Сили правди» Юрій Кревський сказав, що вона задекларована, але згодом сам вийшов на зв’язок і пояснив, що помилився, проте квартиру не приховував, а у декларацію вона не потрапила через неуважність.

«Дійсно не подали ми тієї інформації. Справа в тому, що в січні 20-го року дружина придбала. Я давав команду своєму юристу, щоб вони внесли ці відомості. І мені повідомили, що їх внесли. Ну, просто помилково. А там десь щось чи не запам’яталось… Не хочу виправдовуватись вам. Ми сьогодні вже написали лист в НАЗК з проханням внести зміни. Чекаємо на відповідь. Тобто десь по неуважності пропустили», — каже Юрій Кревський.

Розповів посадовець і про те, за які кошти його дружина придбала нову нерухомість. За його словами, не обійшлося без допомоги мами дружини:

«Частина грошей була в нас. А в неї ж (у дружини, — авт.) там мама, теща моя, вже закордоном 20 років в Італії знаходиться, живе. То вона допомагала»

Отож, як стверджує посадовець, квартиру він не приховував. Тим не менше, у своєму інтерв’ю «Першому каналу соціальних новин» у жовтні 2020-го, напередодні місцевих виборів, відповідаючи на запитання про майно, Юрій Кревський також говорив про дві, а не три квартири. Хоча матеріал вийшов тоді, коли квартирою у Великому Омелянику Юлія Кревська вже володіла.

У тому ж інтерв’ю посадовець розповів про будинок у Луцьку на сто квадратів, який вони з жінкою зводять вже близько восьми років.

«У нас є квартири. Це видно у декларації. Дуже все просто. Тут на дачному масиві ми купили дві звичайні дачні ділянки років 8-9 тому. Почали крок за кроком будувати невеликий будинок. Скромний. І не знаю, коли ми це доробимо. Ми одружені вже більше 10-ти років. Десь на початках ми з дружиною купили фактично під дахом мансардну квартиру. Це неповноцінне житло. Просто мій дядько займав квартиру під дахом, був момент, коли ми не мали можливості купити щось більш повноцінне і придбали у нього частину житла, а він жив в іншій. Потім ми його доглядали, людина померла – і в спадок отримали і його житло. Але: центр міста, під покрівлею, вул. Пушкіна. Ці квартири ми продали з часом, натомість купили дві інші: малосімейку на 33-му і 2-кімнатну на 30 квадратів. Гроші, які лишилися, вклали в цей будиночок», – розповідав Юрій Кревський в інтерв’ю напередодні виборів.

Однак, жодного будинку у декларації, яку подає селищний голова, також немає. Ані серед нерухомого майна, ані серед об’єктів незавершеного будівництва.

Юрій Кревський з сином біля свого будинку в Луцьку. Фото видання «Перший».
Юрій Кревський з сином біля свого будинку в Луцьку. Фото видання «Перший».

Натомість декларує Кревський дві земельні ділянки у Луцьку площею 6,75 і 6,35 соток та одну у Торчині площею 12,82 соток, які належать його дружині. Серед транспортних засобів з 2020-го року у розпорядженні родини є автівка «Volkswagen Tiguan» 2011-го року випуску вартістю 95 500 гривень.

У 2020-му селищний голова задекларував 549 646 гривень зарплатні та 27 626 гривень пенсії. Інших доходів, згідно з декларацією, сім’я Кревських не мала. А от заощадження становили 350 тисяч гривень готівкою.

Нагадаємо, Юрій Кревський працює Торчинським селищним головою з 2006 року. На останніх місцевих виборах 25 жовтня 2020 року він отримав 2912 голосів виборців (33,11%).

Читайте також: Торчинські старости поділилися рецептами пасок

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024