Організували об'їзд обваленого моста на трасі Луцьк – Львів

04 Травня 2021, 09:30
2909

Організували об'їзд обваленого моста у Львівській області на автодорозі «Львів – Радехів – Луцьк»

Нагадаємо, що вчора, 3 травня, стався обвал аварійного 61-літнього мосту поблизу села Гайок Кам’янка-Бузького району. Про це повідомляє Укравтодор.

Мостовий перехід через річку Західний Буг знаходиться на автомобільній дорозі Н-17 «Львів – Радехів – Луцьк».

Його збудували у 1960 році – відтоді він жодного разу капітально не ремонтувався. Унаслідок обвалу мосту ніхто не постраждав.

Вже організували об'їзд за схемою (напрямок зі Львова):

  • Доїжджаєте до міста Кам'янко-Бузька, там здійснюєте поворот ліворуч і їдете у напрямку міста Великі мости.
  • Далі дорогою Р-15 до міста Червоноград, а звідти дорогою Т-14-10 до міста Радехів.
  • У зворотному напрямку діє аналогічна схема руху.

Також, можна об'їхати, як показано на фото, таку схему запропонував Іван Мирка у групі «Дороги Волині від реформи до будівництва!»:

Понад 5 років штучна споруда перебувала у передаварійному стані. Минулого року міст включили до списку Національної програми відновлення мостів – реконструкція переходу була запланована на цей рік. Роботи мали розпочатися вже у найближчі місяці.

У 2020 році Служба автомобільних доріг у Львівській області провела тендер на виготовлення проєктно-кошторисної документації. Переможцем тендеру стала компанія ТОВ СІНК ПЛЮС МІКК. Орієнтовна вартість реконструкції: 74 мільйона гривень.

Проєкт реконструкції вже найближчим часом представлять техраді Укравтодору та секції 5 ДерждорНДІ. Після цього визначать підрядника й у максимально короткі терміни розпочнуться будівельні роботи.

Минулого року була ситуація, в якій через обвал мосту були вимушені оперативно будувати новий. Йдеться про міст через річку Чортомлик на трасі Н-23 Кропивницький – Запоріжжя у Дніпропетровській області. За 7 місяців переправу повністю відновили. Аналогічно планують реконструювати переправу через Західний Буг.

За декілька днів до обвалу місцеві жителі викладали у соцмережу дописи із критичним станом моста, додаємо один із них:

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024