Назвали причину падіння моста на трасі Луцьк-Львів. ФОТО

05 Травня 2021, 10:09
6183

На Львівщині почали демонтувати елементи зруйнованого мосту через річку Західний Буг на трасі Львів – Радехів – Луцьк.

Роботи розпочали у вівторок, 4 травня, після термінового засідання та комісійного обстеження зруйнованої споруди і об’їзних доріг перекритої ділянки на км 33+044 автомобільної дороги Н-17 Львів – Радехів – Луцьк в селі Гайок керівників Укравтодору, Львівської обласної державної адміністрації, Служби автомобільних доріг у Львівській області, Національної поліції та Укртрансбезпеки. Про це повідомляють у пресслужбі служби автодоріг Львівщини. 

«Автошлях Львів – Радехів – Луцьк – національного значення та є одним із важливих артерій Львівщини, яка з’єднує з Волинською областю. Внаслідок руйнування моста зазнали шкоди мешканці та гості регіону, адже наразі не курсує міжобласне автомобільне та приміське автобусне сполучення, громадський транспорт, ускладнене вантажне перевезення критично важливих вантажів та товарів», – йдеться у повідоленні. 

За думкою кандидата технічних наук та провідного експерта будівельного Максима Коваля, руйнацію цього моста спричинила безвідповідальність водіїв, адже попри заборону через аварійний міст продовжували курсувати багатотонні вантажівки.

Служба автомобільних доріг у Львівській області повідомляє, що для об’їзду зруйнованої переправи влаштовані всі відповідні дорожні знаки, а робітники вже розпочали демонтаж зруйнованих елементів мостового переходу через річку Західний Буг та проводять підготовчі роботи для проведення аварійно-відновлювальних робіт.

У службі зазначають, що міст включений до списку Національної програми відновлення мостів, що є частиною програми Президента «Велике будівництво» і на сьогодні вже завершують розроблення проєктної документації на капітальних ремонт цієї штучної споруди.

Нагадаємо, у понеділок, 3 травня на автодорозі «Львів–Луцьк», у селі. Гайок, стався обвал моста.

Читайте також: До Служби автомобільних доріг вже зверталися раніше щодо обваленого моста на Львівщині



 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024