Гнідавський цукровий завод вироблятиме цукор із тростини

05 Травня 2021, 14:41
3254

Україна відчуває значний спад у цукровій галузі. Аби покращити ситуацію на ринку цукру, на Гнідавському цукровому заводі розпочинають виробництво цукру із цукрової тростини.

Про це повідомили у пресслужбі підприємства.

Днями перша партія цукросировини вже надійде на підприємство і Гнідавський цукровий завод розпочне свою роботу.

«Підприємство повністю готове до роботи, вже днями перша партія цукрової тростини буде на підприємстві, а саму переробку розпочнемо після 10 травня», – повідомив керівник Гнідавського цукрового заводу Василь Муха.

Керівник підприємства переконаний, що це позитивно вплине не лише на ринок цукру в Україні, де вже спостерігається дефіцит, а й зробить свій внесок в економіку держави.

Начальник управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко переконаний, що таке виробництво стане позитивним рушієм для економіки України загалом та на Волині зокрема.

«Гнідавський цукровий завод зумів взяти цей сирець по квоті, а це досить великий крок вперед, зокрема буде проведена диверсифікація виробництва, створені додаткові робочі місця, покращиться економіка, додатково наповниться бюджет, а найважливіше це може стримати зростання ціни на цукор, яка продовжує йти вгору, адже незабаром сезон заготівлі ягід і попит на цукор буде збільшуватися», – переконаний Юрій Горбенко

Читайте також:  Гнідавський цукровий завод може переробляти буряки з Волині та сусідніх областей

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024