Мер Вараша хоче, аби публічними закупівлями в громаді займались спеціально навчені фахівці

06 Травня 2021, 14:54
829 Джерело: https://www.google.com/

Вараській громаді потрібен підрозділ, який буде організовувати публічні закупівлі товарів і послуг для департаментів, управлінь і відділів міської ради, а також усіх комунальних структур.

Таку думку висловив під час восьмої сесії Вараської міської ради міський голова Олександр Мензул, – повідомляють на сайті мерії.

«Переконаний, що нам необхідний такий відділ, у якому працюватимуть фахівці, що пройдуть відповідне навчання, одержать сертифікати. Оптимізація у сфері наших закупівель дозволить краще контролювати процес, уникати оскаржень тендерів, що своєю чергою допоможе економити нам час для впровадження тих чи інших рішень, ідей, проєктів. І, звісно, у нас буде додаткова економія грошей, які спрямуємо на потреби громади», – упевнений Олександр Мензул.

Читайте також: У травні села Вараської громади будуть без світла. ГРАФІК

Відмітимо, що утворення централізованих закупівельних організацій регламентує Постанова Кабінету Міністрів України від 27.12.2018 №1216 «Про особливості створення та діяльності централізованих закупівельних організацій».

Організація публічних закупівель навченими фахівцями дозволяє відмовитися від формату роботи тендерних комітетів, залучати до закупівель спеціальні робочі групи.

Фахівці із закупівель повинні знати законодавство, вміти дослідити ринок, провести консультації з потенційними постачальниками, встановити коректні вимоги до предмета закупівель і до учасників, обґрунтувати рішення у випадку оскарження та здійснювати заходи контролю. Їх робота дозволить мінімізовувати ризики оскаржень, зривів постачання, а також одержувати додаткову економію коштів.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024