Аграріям та громадам Рівненщини роз’яснили нововведення в земельне законодавство

08 Травня 2021, 10:01
1341

Ринок землі, державна реєстрація та порядок передачі земельних ділянок з державної в комунальну власність.

Такі питання обговорили під час онлайн-конференції «Актуальні аспекти земельних правовідносин». Захід організований Західним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м.Львів). Про це повідомили на сайті Рівненської ОДА.

До онлайн-конференції долучились аграрії, державні реєстратори, представники територіальних громад, департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА, головного управління Держгеокадастру у Рівненській області.

Спікер конференції, заступник начальника відділу взаємодії з субʼєктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Ганна Гнатів звернула увагу присутніх на основні нормативно-правові акти, які регулюють земельні правовідносини, новели в законодавстві.

Окрім іншого, Ганна Гнатів зупинилася на завданнях земельної реформи, особливостях державної реєстрації, порядку передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення з державної в комунальну власність. А також розкрила питання антирейдерського законодавства у сфері земельних відносин та способів захисту права власності на землю, зокрема, практичних аспектів превенції рейдерства тощо.

В рамках дискусії, учасники конференції обговорили низку актуальних питань та проблемних моментів, що виникають в процесі державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.


 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024